Жорстоке небо Кідрука Поводир
Лис 23

resonanceЧи можна поєднати симфонічний оркестр і Мериліна Менсона, драмтеатр і Rammstein ? На перший погляд виходить трохи дивне поєднання, так думав я до вчорашнього дня. А вчора, побувавши на концерті групи оркестру Resonance зрозумів, що дане поєднання не просто не дивне, а мегакруте.

А сталось все (як це часто буває) в останній день (навіть би сказав в останні години перед концертом). Ще декілька тижнів до концерту я бачив розклеєні афіші, що буде симфонічний оркестр буде виконувати рок-хіти, але якось, то часу не було замовити (та і бажаючих особливо не було). Але тут приїхали до нас колеги з мого проекту з Івано-Франківська і Львова. І на мою пропозицію послухати рок-хіти у виконанні оркестру в драмтеатрі відповіли схвально. В касах драмтеатру сказали, що квитків вже нема, але після другої години можуть з’явитись по 200 грн. Десь аж біля 3 години (то був десь сьомий мій дзвінок) сказали, що є 11 квитків (нам треба було 9), але забронювати по телефону не можна. Прийшлось їхати через все місто (пробками) за квитками. І за 3 години до концерту квитки були в нас в кишені.

О 7 мав починатись концерт, ми виїхали біля 6 з роботи (я ще примудрився забути 2 квитки на роботі, але частина команди їхала трохи пізніше, то взяла мої квитки). Без чогось 7 ми зайшли в театр – у всіх нас були “нульові місця” – тобто справа (або зліва) від рядів ставлять звичайні стільці (добре, що хоч не стоячі місця). У мене і Сергія були 6 і 7 ряд – то кут огляду був не дуже – бачив тільки 30% сцени З моїм місцем взагалі халепа трапилась – місце є, а стільчика нема (але принесли стільчик і я пересунувся з нульового місця шостого ряду на мінус перше місце сьомого ряду). Але ж ми прийшли не виставу дивитись, а слухати музику, то цей факт нас сильно не дуже сильно засмутив (хоча з іншого боку заплатили як за дорогі місця, а отримали дешеві – таке враження, що на ці місця сам театр “від фонаря” ціну поставив). Ну то таке, досить про негативні оргмоменти, краще про сам концерт.

А концерт був БОМБЕЗНИЙ. Кожна композиція була суперовою. Деякі композиції впізнавав одразу, деякі було важко впізнати, деякі навіть не чув до цього (добре, що взяв програмку і як конферансьє оголошував наступну пісню Серьозі і собі :)
Перше відділення.
1. Depeche mode – Personal Jesus – так сказати розігрів.
2. Smokie – What can I do ? – продовження розігріву
3. George Thorogood – Back to the Bone – пісня мій ровесник, чув багато раз її, але ніколи нез нав, хто її виконує. У виконанні ренесансу звучить дужекласно.
4. Sting – Shape of my heart -що ще сказати, класична безсмерта пісня, таке ж і виконання.
5. Coldplay – Yellow.
6. Maroon S – This love.
7. Status Quo – In the army now – не є прихильником цієї групи, але у першому відділенні одна з кращих пісень.
8. Linkin Park – in the end
9. Scorpions – Maybe I, maybe you – дуже сподобалась.
10. Radiohead – Karma police – якось не зачепило
11. System of a Down – Toxicity – розрив всіх шаблонів, дуже важке звучання (мені здалось важчим, ніж оригінал), однозначно ця пісня стала найкращою за вечір.

Далі перерва, спілкуємось, обмінюємось враженнями, дізнаємось, що в 15 ряді (де сиділи наші колеги) є одне вільне місце. Вирішуємо зайняти одне місце там і так як у нас “мобільні місця”, то беремо наше місце (тобто стільчик) і робимо в 15 ряду -1 місце. :) Звідси кути огляду набагато кращі.

В другому відділені було більше відомих (як на мене) пісень і були композиції, на які я чекав найбільше – Du Hast i Unforgiven.
1. Marylin Manson – Sweat dreams – знайомі кажутЬ, що зараз дуже популярна пісня, я її чув перший раз, з виступу запамятав “класичні” фото Мериліна Менсона.
2. Red Hot Chilli Peppers – Otherside
3. Nirvana – The man who sold the world – було класно, але я би хотів краще почути Smells Like Teen Spirit,
4. Rammstein – Du hast – довго чекав на неї і дочекався, сподобалось, хоча дехто казав, що в оригіналі вона набагато важче звучить.
5. Pixies – Where is my mind ? – ніколи раніше їх не чув, так собі.
6. System of a Down – Lonely Day – сподобалась, але після Toxicity не вразило
7. Aerosmith – I don’t want miss a thing – бомба, одна з кращих пісень в другому відділенні.
8. Depeche mode – Enjoy the silence – гарно.
9. Muse – Supermassive black hole – не було особливих вражень, та і Muse ніколи не слухав.
10. Scorpions – When you came into my life – класична пісня, сподобалось.
11 . Metallica – Unforgiven – ну тут просто нема слів, одна з найкращих пісень в історії метал музики і таке ж саме виконання.

На цьому можна було би сказати і все, але зал не відпускав і 4 рази викликав артистів на біс.
Спочатку була композиція (що саме не пам’ятаю) Еріка Клептона, потім ще щось “неопізнане”, наступною була Mein Herz brennt від Rammstein’a (соромно, але я не впізнав її, та і взагалі дуже важко впізнати композицію без слів – все знайоме, а впізнати не можу). Останньою піснею було “Перемен” Віктора Цоя – вийшло дуже класно.

Останні 4 пісні були з зеленого туру (кожен тур в групі має якийсь колір – зараз йде yellow tour, але в Черівцях чомусь був red tour). 14 травня в Чернівцях буде green tour, вже забиваю дату в календар і обов’язково піду на них.

P.S. Цікаво би послухати у їхньому виконанні Smoke on the water (Deep Purple), Refuse Resist (Sepultura) і щось з Guns’ n Roses і Nightwish

Нижче відео з концерту – якість відео жахлива (в поганому освітленні таку картинку дає мій телефон), але можна оцінити і зрозуміти, що і як грають (звичайно, що звук також не той, що в театрі, а те, що телефон записав).

Теги: , , , , , ,

Читайте також:

Залишити коментар

*